co je redespresso

KDYŽ SE ŘEKNE ESPRESSO,pouring shot

 

 každý si představí kávu. Lidé se často ptají: ,,Je to káva nebo čaj?"

Odpověď není úplně jednoduchá, protože espresso z rooibosu samozřejmě kávou není. Vypadá jako kávové espresso má jemnou pěnu (krému), tělo nápoje je husté.

Rozdíly jsou. Když si přivoníte, ucítíte sladkou vůni rooibosu a při prvním ochutnání zjistíte, že pijete silný, ale zároveň velmi jemný čaj. V samotné Africe pijí rooibos s mlékem a hodně ho sladí. Když si uděláte z redespressa cappuccino nebo latté, zjistíte jak báječně chutná. Doporučujeme sladit medem, protože med krásně zvýrazní chuť.

 

CO TO JE ROOIBOS?rooibos-pole

Rooibos je keř, který roste na jediném místě na světě- v Jižní africe v oblasti Cedarberg, kousek od Kapského města.

Je zařazen mezi bylinné čaje. Neobsahuje kofein ani tein, přesto dokáže povzbudit a například studenti ho pijí pro udržení pozornosti. Jeho velkou výhodou je minimální obsah tříslovin a absence taninu, proto dokáže lidský organismus  vstřebat zdraví prospěšné látky, které obsahuje ve velkém množství.

 ROOIBOS, KAŽDÝ VÁM ŘEKNE, ŽE JE TO ČAJ.

galerie shoptet redespresso

 

 

Tak tomu úplně není. Černý i zelený čaj obsahují tein. Někdy se uvádí, že kofein.Jaký je rozdíl mezi teinen a kofeinem?Kofein v kávě je volně vázaný a uvolňuje se rychle najednou. Jeho povzbuzující efekt je tedy rychlý, ale brzy mizí.Tein v čaji je vázán a proto se uvolňuje postupně a pomaleji, zato jeho povzbuzující efekt trvá dlouho.Rooibos tein nemá. Oproti klasickým čajům má minimum tříslovin. Zároveň obsahuje látky, které nás povzbudí a zároveň uklidní. Řada studií prokazuje, že dlouhodobé pití našemu tělu velmi prospívá.

ROOIBOS VESRUS ESPRESSO Z ROOIBOSU

Redespresso, espresso z čaje rooibos, je prémiový rooibos, který roste v nadmořské výšce asi 1000 m. Je sklízen pouze ručně a celá jeho sklizeň je rozdělena na pět částí. Každá část je posléze zpracována jinou metodou. Jedna část je rozemleta na jemný prášek, další na malé jehličky, až vznikne pět různě zpracovaných surovin. Poté dojde k jejich smíchání- v patentem chráněném poměru- a vznikne směs, která je určena do páky kávovaru.

PROČ NÁZEV REDESPRESSO.rooibos-ker

 Když při sklizni useknete zelený keř rooibosu, velmi brzy oxiduje a zčervená. Rooibos znamená v afrikánštině "červený keř". Proto ho vynálezce nazval redespressem.

ROOIBOS ESPRESSO SYPANÝ AdobeStock_68796342

= sypká směs pěti namletých částiček čaje rooibos. Do páky kávovaru dáme mezi 8g až 14g suroviny, podle toho jak silné espresso chceme. Nepěchujeme a dále připravujeme stejně jako kávu. Doporučená velikost je 60 ml. Sypaný rooibos espresso můžeme připravit také v french pressu, překapávači nebo mocca konvičce. My osobně máme rádi redespresso v džezvě.

koupit

 

ROOIBOS ESPRESSO V SOFT PODECH porovnání pody únor

= praktické (8g) jednoporcové balení v podu. Tvar podu je uzpůsoben použití v jakékoli páce kávovaru. Krásně se vejde i do mocca konvičky. Nebo ho můžete jednoduše zalít horkou vodou. Klasické čaje mají přesně stanovený čas pro louhování. Je to proto, že obsahují látky, které nejsou pro lidský organismus žádoucí a začínají se extrahovat později. Rooibos takové látky nemá, proto ho můžete louhovat doporučované 4 minuty. Pokud chcete silnější nápoj, můžete louhovat třeba celý den a je to bezpečné. 

koupit

 

ROOIBOS ESPRESSO V NESPRESSO KAPSLIUntitled design 500 rooibos

Pro majitele NESPRESSO kávovaru máme dobrou zprávu. Espresso z čaje rooibos máme v kapslích kompatibilních se systémem NESPRESSO. Příprava je tak jednoduchá a rychlá, jak jste zvyklí u vašich oblíbených kávových kapslí. Múžete rozšířit dimenzi svého NESPRESSO kávovaru.

koupit